Alvilda - en roman for børn og unge

“Alvilda” - en roman for de 9 - 13-årige om pigen Alvilda og hendes lillebror Alfred i et særligt år af deres liv. Om at tro på sig selv, hinanden og højere magter og om at det betyder noget, hvor man kommer fra. En spændende historie, hvor det først på sidste side lykkes Alvilda og Alfred at samle skæbnetråde fra fortid og nutid, fra Danmark, Grønland og Island. Udkommer på Turbine forlaget, februar 2012. Redaktør: Lisette Agerbo Holm.

Historien foregår i tre skoleferier: vinter-, sommer- og efterårsferien. Her besøger Alvilda og Alfred deres far først på en meget lille ø, der er så lille, at den bare hedder Ø. Derefter i en bygd i Vestgrønland og til sidst i en by på Island. Under mit arbejde med bogen har jeg opholdt mig på øen Hirsholm, der ligger i Kattegat ud for Frederikshavn i Nordjylland, i den grønlandske bygd Oqaatsut og i Islands hovedstad, Reykjavik. Mange af stederne, som jeg beskriver dem i bogen, er med inspiration herfra.

Historien foregår dels i vores tid, dels i 16- og 17-hundredetallet. Jeg har gjort mig umage for at gøre det så historisk korrekt som muligt. Ikke at det gør bogen til en historisk roman, - men måske til en historie, der godt kunne være sket i virkeligheden.