©

Illustreret af Ida Taarsted Clausen

Jord, giv mig vinger

En roman for unge. Forlaget Læselyst, 2022

Hvorfor skriver en aldrende dame YA?

Fordi jeg har lyst til at prøve. Jeg skriver ikke kækt og kvikt, men tænker at jeg alligevel kan bidrage med noget til tænksomme unge. Jeg vil gerne vise at man ikke bare skal tro på sort/hvide sandheder, heller ikke selvom man er opvokset i et fastlåst miljø.

Hvad handler den om?

Spændings- og kærlighedshistorie hvori indgår hvaler, hjemløse, Gud, løbesko og en kniv.

Rebekka i en kristen bygd på Færøerne kan ikke finde ud af hvad hun vil være. Mihai i Rumænien er optaget af retfærdighed og demokrati og er målrettet mod at gøre livet i Rumænien bedre. Romaen Silviu lever illegalt i Danmark. ”Hvad vil det sige at være et menneske?” ”Mad, søvn og sex,” svarer Silviu.

Pressemeddelelse fra Forlaget Læselyst

Download

Hun trænger sig ind i buskadset. Sniffer: der lugter af røg. Strømperne hænger fast, hun river sig løs. Et bål? Hun vil tættere på, men fanges af skarpe torne, som river hendes ben og får hende til at hænge uhjælpeligt fast.

I lyset fra en flamme ser hun et blodstribet ansigt.

Rebekka hører sig selv udstøde et skrig, inden hun besvimer.

Rebekka fra Færøerne og Mihai fra Rumænien mødes i København. Mihai fascineres af Rebekka, der gør sig bemærket med sin spontanitet og sit farverige tøj. Desuden lægger hun ikke skjul på, at hun er forelsket i ham. De er dog langt fra enige om alt, og da den mystiske Silvíu dukker op, bliver det afgørende for deres forhold.

“Jord, giv mig vinger” er en ungdomsroman om at finde sit ståsted i livet. Uden at vide det, hjælper Rebekka og Mihai hinanden med at blive klogere på, hvor de hver isæt står i en mangfoldig verden fuld af muligheder. Undervejs må de genoverveje hver deres idealer, tro og seksualitet.

Bente Høegh er født i 1949 og uddannet bibliotekar. Betegner sig som værende under stadig videreuddannelse som forfatter og stræber efter at udvikle sit forfatterskab bl.a. ved at skrive i forskellige genrer og både til børn, unge og voksne. Høegh har tidligere udgivet romanen “Alvilda” (Turbine, 2012) for børn, digtsamlingerne “De lever af vores længsler” (Kvindetryk + Samlerens Bogklub, 1979) og “Se dig omkring blandt herreløse planeter” (Attika, 2018). Hun er medlem af Dansk Forfatterforening og online-fællesskabet Forfatterhouse. Bente Høegh bor på Frederiksberg.

Bogen er illustreret af Ida Taarsted Clausen, der allerede som 16-årig udviser et klart talent som tegner og illustrator.

Bogen er udgivet med støtte fra Velux Fonden.

JORD, GIV MIG VINGER udkommer på Forlaget Læselyst d. 14. marts 2022 som trykt bog, e-bog og lydbog. Bente Høegh giver gerne interviews og kan kontaktes på bente.hoegh@gmail.com

Titel “Jord giv mig vinger” - en ungdomsbog
Forfatter Bente Høegh
Vejledende pris (inkl. moms) 159,95
Sideantal 92
ISBN 978-87-94250-01-6
Udgivelsesdato 14. marts 2022
Forlag Forlaget Læselyst, kontakt@forlagetlaeselyst.dk