Udgiv e-bog på 32 minutter

Så hurtigt kan det gøres, hvis du til en begyndelse har etableret dit forlag, har forberedt distributionen og har formateret dit tekstdokument. Samt, vel at mærke, selv har de digitale rettigheder til din bog eller dit manuskript. Disse indledende øvelser tager til gengæld lang tid.

www.virk.dk findes blanket til registrering af enkeltmandsvirksomhed. Der er ingen kapitalkrav. Du hæfter personligt for evt. gæld i virksomheden. Der er ingen revisionspligt og kræves ikke offentliggørelse af regnskab. Når virksomheden er registreret med CVR-nr., kan man i Københavns Kommune få gratis rådgivning samt deltage i kurser og workshops hos KEC, Københavns Erhvervscenter. Andre kommuner har formentlig noget tilsvarende.

For at få ISBN-nr. til bogen skal du have en distributør. Det kan være dig selv eller en professionel. Distributøren sørger for at få din bog ud til e-boghandlerne.

Dit manuskript er måske skrevet i Word og skal konverteres til et format, der kan læses af e-bogslæsere. Dem er der forskellige af, de kan noget forskelligt og der er forskellige konverteringsprogrammer. Der skal altså researches og træffes en del valg her.

Alt dette er info fra et foredrag 3.3.2012 af Lise Bidstrup, forfatter og formand for BU-gruppen i Dansk Forfatterforening, samt erhvervsrådgiver hos KEC, Jean Luc Kouassi-Zessia, ved iværksætterarrangement i Kvinfo 21.2.2012.

Sammenholdt med hvad jeg skrev her forleden: medarbejderskaren hos forlag, biblioteker og boghandlere reduceres med 40%, og: store skønlitterære forfattere begynder at udgive uden om forlag, så er det nok værd at følge med i, hvad der sker med e-bogen. Jeg har fundet en god og forståelig blog at følge, etanker. Den skrives af Kasper Vad, forfatter og tidligere redaktør af Alt om Data, og har en kategori om e-bøger.