Hesten har vinger 4: Sprogtvangens problem

Der er for få ambitiøse poesiblogs iflg. sædvanligvis kategorisk Lars Bukdahl. Jeg ville her i min afsluttende konferenceinspiration have skrevet om blogs og citeret den liste over fordele, Bukdahl satte op på poesikonferencen i torsdags, men det har han selv gjort under overskriften 2 totale bloglister – på sin egen blog. I stedet vender jeg hesten tilbage mod poesien i gårsdagens Politiken. Klaus Høecks nye digtsamling “Live” udkommer på onsdag og er skrevet på grundlag af de 100 mest brugte ord i hans samlede litterære produktion. Han siger: ”Jeg kommunikerer med ord og skaber med ord. Jeg har været nødt til at lave nogle matematiske modeller for at slippe ud af den skjulte tvang, som ethvert sprogbrug er underlagt, og som jeg opdagede, da jeg begyndte at skrive digte. Nu 50 år senere er jeg nået frem til den endelige udformning af formlen, som passer mig personligt. Derfor hedder den hyperformlen. Andre finder andre løsninger på sprogtvangens problem”.

Jeg tager forretningsmandsskjorten på. Stopper den ned i bukserne og tager i lufthavnen. Det er et digt. Det er ikke et digt. Det er et digt. Det er HuskMitNavn i Politiken 21.4.