Du troede at bogen var færdig men så…

”Fik dig! du regnede ikke med at blive tiltalt sådan direkte, såkaldte digtermenneske.

Det har været et gigantisk nerveeventyr. Sæt dig til at se en episode af Friends til at falde ned på, der er ikke noget så afslappende og bedøvende. Lidt ligesom at sprøjte sig med heroin siger de der er klogere end mig. De der er klogere end mig: vrøvl. Jeg har det med at foregive beskedenhed og ydmyghed. Der er ingen der er klogere end mig, det vil sige så vidt jeg ved. Nu vil jeg fylde badekarret og det burde du også gøre, kære læser, du er endnu et sekund nærmere døden, wow tiden går!”

Mens vi henfalder til bedøvende afslapning og til at læse digte af kloge forfattere forsvinder vores tid uigenkaldeligt. Måske skulle vi bruge den til noget andet? Wow. Forfatteren er Ingólfur Gíslason, og jeg har læst digtet i bogen Ny islandsk poesi: 10 islandske lyrikere. Arena, 2011.