Alvilda tre måneder

I dag er det tre måneder siden, Alvilda udkom. Heldigvis fik hun en fin modtagelse. Emil Blichfeldt og Helena Blichfeldt skrev i Weekendavisens børnesektion 25.05.2012:

“Bogen beskriver omgivelser og historiens gang uden at blive kedelig, og det er en imponerende bedrift af debutanten Bente Høegh. Naturen og historien spiller da også en rolle for historien og er ikke bare klemt ind som ekstra fyld.”

bogblogger.dk:

“Samtidigt øges spændingen gevaldigt af, at Alvilda ikke altid vælger de mest fornuftige løsninger men gang på gang kommer i fare.”

boggnasker.dk:

“Ideen er god og det er en fin måde hun får Danmark, Grønland, Island, fortid og nutid til at spille sammen. Jeg kunne dog godt have brugt mere tid i både Grønland og Island og især med alle de gamle sagn og fortællinger.”

Bibliotekernes lektørudtalelse:

“En tænksom og anderledes bog, som er spændende på en stille måde, hvis man kan sige det. Rigtig meget nordisk stemning, et drys fantasy og en kærlig familiehistorie, som måske vil have det bedste liv i munden på en god oplæser.”

Næsten ingen børnebøger bliver anmeldt i dagbladene, så jeg er især glad for den i Weekendavisen, også fordi den er lavet af både en voksen og en 10-årig pige.