Bogatlas med åsteder

Det er en kendt sag, at vi flokkes på steder med en historie at fortælle, faktisk eller fiktiv.

Nu er det ikke kun de store succeshistorier som tempelridderen Arn i Västra Götaland, der kan kendes på stedet, som det fx ses her. Et nyt bogatlas, skab af bibliotekerne i Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg, kobler skønlitteratur med steder, og alle kan være med: ” For at skabe volumen i databasen har gruppen bag projektet skabt mulighed for at alle kan bidrage til sitet. Opret dig som bruger – og bliv selv en del af bogatlas.dk. Man kan uploade bog, tildele GPS-koordinat, supplere med relevante links, kategori og andre informationer for at tydeliggøre sammenhæng mellem bog og GPS. Sitet linker til bibliotek.dk, hvorfra der hentes bibliografiske data, ligesom der hentes forsider fra DBC’s forsideservice. Forsiderne vises sammen med træffere på kortet”.

Jeg har selvfølgelig lagt Alvilda op med sine steder; det var enkelt at følge vejledningen. Mit eneste lille pip er, at kun Danmark kommer frem, når man klikker på kortet; det kræver en aktiv handling af brugeren af zoome ud, så markeringerne i Grønland og Island også kan ses og zoomes ind på.

Bogatlasset er beskrevet af Mogens Larsen: Find en handling, i Bibliotekarforbundets fagmagasin Perspektiv, som jeg har citeret fra.