Digtenes Valby

Da jeg ved årsskiftet besøgte Karl Nielsens Boghandel på Toftegårds Alle, lige ved Valby Station, var den ene halvdel af butikken ildevarslende spærret af og delvis tømt. Nu er den  spillebutik, og det lange skilt på facaden er tilsvarende halveret, så ordet ”Boghandel” er forsvundet. Jeg leder mellem de ellers ikke overvældende mængder af bøger,  der er tilbage, men ender med at måtte give fortabt og spørge efter digte.  Straks følges jeg hen til en hylde, der i den ene ende er mærket filosofi/religion; her står 4 bøger, og én af dem er en digtsamling: Finn Jeppesen: Solsortens bad: haiku-digte. Mellemgaard, 2007.

Én hest for en boghandler, der stadig er der, og så fortsætter jeg om på den anden side af Valby Station til butikscentret Spinderiet, hvor der ligger en stor Arnold Busck. Og hold da op: halvanden hylde med digte. Ikke alene de sædvanlige svær- og samlingsværker, men også nye bøger som Raymond Carver: 50 digte og Pia Juul: Indtil videre. Og helt forbløffende: unge digtere som Jonas Rolsted: Flex Death, Cecilie Lind: Dughærget pupil accelererer tusmørke og Nikolaj Zeuthen: Frivers fra Howitzvej, alle udkommet i 2012. Det begejstrer mig så meget, at de får 5 heste.

Al den snak om heste er til ære for PoesiPilot, et site der anmelder boghandlernes præsentation af lyrik.