Forført

Johannes og Cordelia fra Sørens Kierkegaards Forførerens Dagbog optrådte mandag aften lyslevende på musikkonservatoriets studiescene i al deres lidenskab, som efter forførelsen øjeblikkeligt forvandles til kedsomhed hos ham og sorg hos hende. Ak ja.  Sange af komponister og digtere gennem 200 år flettede ind og ud med passion og besnærende forførelse, også dette, som er et af mine favoritdigte fra gymnasietiden:

Der er en trolddom på din læbe,

Der er en afgrund i dit blik,

Der er i lyden af din stemme

En drøms ætheriske musik.

Der er en klarhed på din pande,

Der er et mørke i dit hår,

Der er en strøm af blomsterånde

Omkring dig hvor du står og går.

Der er en skat af evig visdom

I smilehullet på din kind,

Der er en brønd, en sundhedskilde

For alle hjerter i dit sind.

Der er en verden i dit indre

En sværmerisk, kaotisk vår,

Som jeg umulig kan forglemme,

Som jeg tilbeder og forstår.

Digtet Til en veninde, her citeret efter det uddelte hæfte med sangtekster, af Emil Aarestrup med musik af Peter Heise blev forførende sunget af Aleksander Nohr, der ligesom de øvrige sangere er studerende ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Koncerten var nr. XXII i serien Mestre på mandage. Gratis adgang.

Hør Til en veninde i en indspilning med Kurt Westi her.