Blid er den færøske sommernat

Hvorfor Jógvan Isaksen kalder sin kriminalroman sådan ved jeg ikke; mordet sker en sommernat og fra denne begyndelse og til bogens slutning er der megen råhed og liden blidhed. Men den er spændende som en krimi skal være det – og har en udstrakt brug af stednavne og lokalkolorit, som giver en ekstra dimension til læsningen. Samt en egen besk humor:

Det var noget ud på aftenen, da jeg sejlede over strædet ved Eidi, og alt var fuldstændig stille inde på land på begge sider. Man så hverken biler eller mennesker, skønt fjernsynet ikke sendte mandag aften. Heldigvis var videoen opfundet, og det var en fremragende støtte i kampen for at få tiden til at gå før det endelige elskovsmøde med døden.

Bogen er den første i en serie og iflg. Wikipedia en af de første krimier skrevet på færøsk og den allerførste, der også foregår på Færøerne. Forlaget Torgard e-bog, oversat fra færøsk af Kirsten Brix, lånt hos Mofibo. Originaludgaven 1990.