Hvor kommer bogen fra?

Først var det sølle at være selvudgiver, så blev det hipt.

Bøger er ikke længere automatisk  interessante fordi de kommer  fra  Gyldendal eller Lindhardt og Ringhof, men kan man gøre et fund fra Elg & Co. eller Den Flyvende Kamel er det en brik til identiteten for den læser, der går egne veje i søgen efter det specielle. Ligesom vi opsøger obskure gader og kvarterer i alverdens storbyer for at finde autentiske ting og sager, så er det vel logik at vi også selv vil opsnuse små, upåagtede bogudgivelser i Danmark, om det nu er på papir eller på elektronik, – for at finde det virkelig interessante.

Boghandelen Arnold Busck i København er så langt fra obskur. Alligevel er det dem, der i denne tid præsenterer selvudgiverbøger i forlængelse af septembers to indie-arrangementer, som var en seriøs indføring i gør-det-selv på foranledning af NewPub-netværket. NewPub driver også en åben, levende facebookgruppe for selvudgivere samt diverse fagfolk indenfor feltet og fremstår som stedet for praktisk viden- og erfaringsdeling.

Når man som jeg sidder og venter på svar fra et forlag på sit manuskript jf. denne mail:

Kære Bente

Lad mig bare prøve at se det, men udfra din beskrivelse lyder det nok en anelse smalt, men man kan jo bliver overrasket, så send det gerne forbi.

Det gjorde jeg den 6. februar. Og venter stadig.

Eller siden den 29. april fra et andet forlag om et andet manuskript:

Tak for det tilsendte materiale. Det vil nu blive læst af den relevante redaktør. Vi gør opmærksom på, at der normalt kan forventes en svartid på op til 3 uger for fagbøger og 3 måneder for skønlitterære manuskripter (for børne- og ungdomsbøger op til 6 måneder) – vi vil dog prøve at give en tilbagemelding så hurtigt som muligt.

Ja, her ved jeg I det mindste at jeg må vente oktober måned med.

Så overvejer man sin situation og pirker til sin selvforståelse. Vil jeg være en person, der artigt venter på at noget sker I sagen, eller vil jeg være en person, der tager den i egen hånd? Hvilket måske ligefrem kunne være sjovt?

Så skæver man en ekstra gang til NewPub og tilmelder sig I første omgang deres nyhedsbrev.

Så venter man måske – men nu ikke kun på andre.