Over bord

Nordatlantens Brygge i København udstiller i denne tid tegninger af den færøske børnebogsforfatter og tegner Bárdur Oskarsson. Titlen er Over bord, og mange af billederne forestiller barnet eller familien ved et bord, samtidig mærkes den tvetydige betydning: at kaste noget over bord, i hele tegnerens streg.

På dansk er udkommet fire billedbøger med både tekst og tegninger af Bárdur Oskarsson, og de er absolut ikke almindelige. Mest holder jeg af En hund, en kat og en mus, på dansk ved Hugin Eide, forlaget Torgard, 2008. Dyrene har aftalt faste spilleregler og keder sig gudsjammerligt. Men så kommer hunden til at tage en dyb, dyb indånding – og gø uforskammet og helt utilladeligt højt!

Tegningerne på udstillingen er alle fra 2013. Den er blevet forlænget og kan ses indtil 3. november.