Skrivebordsrejser

Jeg har fået fat i en fantastisk oversigt over steder, hvor forfattere, oversættere m.fl. kan få skriveophold i kortere eller længere tid, med eller uden betaling. Bogen er udgivet i 2003, men kan vel bruges som udgangspunkt for en søgning på nettet, tænkte jeg, da jeg købte den. Jo, det kan den. Først søger jeg på et fransk kloster, Monastère de Saorge. Indkvartering i franciskanermunkenes gamle celler, værd at prøve! Men inden længe ender jeg på en blog, som gør opmærksom på, at klostret er ved at blive nedlagt, solgt, omdannet til eksklusivt hotel. Øv. Jeg skriver mig på som follower, selv om bloggen ser livløs ud. Næste forsøg er Hawthornden Castle International retreat for writers. I Skotland. En googlesøgning bringer mig til en side, hvor jeg kan læse, at næste ansøgningsfrist er oktober 2010. Nå, tilbage igen. Der er også en side med titlen International Residencies 2011, som jeg nu vælger. Det viser sig at være en pdf-fil, lavet af en person fra den canadiske forfatterforening. Mit blik falder på Villa Kivi i Helsingfors – men hov, beskrivelsen ligner ikke den i min bog? Nej. For under overskriften skriver canadieren om en Villa Sarkia i Sysmä. Som vistnok også er en by i Finland. Og den ser rigtig godt ud. Måske lige bortset fra, at ansøgere helst skal være under fyrre … Sådan kan man komme vidt omkring med nettet og en gammel bog. Jeg vil ikke undlade at bringe titlen: Guide des Résidences d’Écrivains en Europe. Writers’ Residencies Guide in Europe. Maison du Livre er des Écrivains, Montpellier. 2003, som sagt.