Triumf!

Tragedien er ikke to fuldendte elskende der skilles Men hetæren lukket inde i en alt for kluntet krop Erotomanen der har fået en nonnes væsen Dværgpigen der drømmer om sylfidens lethed Den usikre prins der længes efter den blide leptosome elskerinde men som tiltrækker en smuk kuglestøderske

Jeg er (stadig) i gang med at læse Dorrit Willumsens erindringer, nu bd. 2 om hendes voksenliv. Digtet med hetæren i den forkerte krop har åbenbart gjort uudsletteligt indtryk på mig dengang, for jeg har haft det i hovedet under erindringslæsningen nu, og efter lidt søgen fandt jeg frem til, at det hedder Den usynlige skønhed og står i digtsamlingen ”Kontakter”, der udkom på Gyldendal i 1976. En bagatel af 36 år siden, men jeg huskede det og genfandt det, triumf! Hvem siger, at bøger skal være nye for at være interessante.