Litteratur quiz

I går aftes spurgte jeg om Benny Andersen og anemoner. Svaret kender jeg stadig ikke, og dette skal ikke udarte til en quiz, men jeg er kommet i tanke om en lille bog med litteraturspørgsmål, som jeg købte engang i 2004. Hvilket er meget længe siden, for det viser sig at være svært til umuligt at finde spørgsmål, som ikke uden videre kan besvares via en enkelt gang Google, og så er det da knap så sjovt. Fx kategorien Næste linje i digtet: Hold fastere omkring mig … hvordan er det nu, det videre lyder? Svaret kommer prompte via databasen Kalliope. Men hvad så med denne her fra kategorien Vores børns bøger: ”Hvordan er det du kommer masende, knægt? Har du slet ingen respekt for folk, som har optrådt i verdens bedste børnebog?” Fra hvilken dansk klassiker stammer dette citat – og hvilken børnebog er det, der tales om? Både spørgsmålet og svaret står i Thor Eskilstuna ”Litteratur quiz”, Aschehoug, 2004.