Anemonetid

“Kaj Munk har gjort det, Halfdan Rasmussen har gjort det, og Benny Andersen har også gjort det: Besunget anemonen for dens ynde og den glæde, den spreder, når den dukker frem efter en lang vinter. Nogle af digtene er til den sjovere side: Ane lagde anemoner i kanonen på Trekroner. Ved det allerførste skud sprang Anes anemoner ud. (Halfdans ABC). Og det er sjovt, men man bliver altid lidt blød om hjertet ved at se de første spæde blade af anemoner i skovbunden. Et tæppe af hvide blomster! Bare duften!” Fra Danmarks Naturfredningsforening, der hver uge året rundt udsender en mail med forslag til”Ugens naturoplevelse” : gode idéer til børnefamilier og andet godtfolk, i denne uge er temaet altså anemoner. Halfdans ABC er kendt af ethvert barn, og Kaj Munks digt om den blå anemone formentlig af enhver voksen. Hvad Benny Andersen har skrevet om anemoner er jeg ikke lige klar over, - men det ved andre måske?