Skrivetrang

”Kernen i al kreativitet er, at du er helt opmærksom og nærværende i forhold til det, der sker om – eller mellem – ørerne på dig. Nærvær betyder, at du glemmer dig selv i nuet. Du kender det godt, og det er det, der sker for dig, hvis du en dag har skrevet non stop i tre timer, selvom du egentlig skulle tisse/ringe til din mor/være kørt til håndbold.”

Forfatterne Lotte Garbers og Lise Bidstrup i ”Skrivetrang”, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 2012. Bogen er ”en værktøjskasse til dig med forfatterdrømme” og henvendt til unge i en, som det fremgår ovenfor, munter tone, der dog tager både emnet og læserne seriøst. Værktøjskassen indeholder en blanding af virkemidler og gode råd, og alt er forsynet med øvelser.

Helt uforvarende kom jeg under læsningen på en idé eller to til, hvordan jeg selv kommer videre med det, jeg lige nu skriver på:-)

Et af bogens allervigtigste råd er at blive ved, blive ved og blive ved, ikke lade sig slå ud af kritik:

”Det gælder om ikke at lade sig slå ud, og hvis du jævner noget, du holder af, med jorden, hver gang det ikke lykkes, skal du måske overveje, om du skal prøve noget andet end at skrive bøger.”

Nemlig!