Må din vej gå dig i møde

Må din lut få mange strenge/

og må tanken spænde højt sin flugt/

må din visdom finde til sin brønd/

og din latter lette som en fugl/

indtil vi ses igen/

må Gud holde, holde dig i sin hånd.

Kirken i Avedøre er den bedste, jeg kender. Blandt mange andre grunde fordi man der kan lære de dejligste nye salmer – og nye, det vil for mig sige nyere end dem fra folkeskolen anno 1964.

Salmen Må din vej gå dig i møde, som jeg lærte i søndags, er oprindelig en ”keltisk bortsendelsessalme”. I nyere tid er der tilføjet tre vers af præsten og salmedigteren Holger Lissner, hvis navn står under rigtig mange af de smukke salmer, fx også fra samme gudstjeneste: Lyset er kommet, natten er omme. Denne synges på en gælisk folkemelodi, hjemme hos os kendt som  Morning has broken og sunget ved adskillige sene vej- og bålfester gennem årene uden tanke på, at det altså er en salme.

Tilbage til Må din vej gå dig i møde, hvorfra jeg har citeret vers 3: Må din lut få mange strenge. Må tanken spænde højt sin flugt.  Må du finde visdom og latter. Kan det siges flottere og mere anti-fundamentalistisk?

Den keltiske melodi er intens og insisterende. Hør den på YouTube. Når du nu ikke lige sidder i Avedøre Kirke og får lov til selv at synge med, sammen med pigekoret.