Stedet

På vej til Hald Hovedgård og forfatterkursus i Stedet. Hvad gør en beliggenhed til et sted?

Jeg læser:

Når en lokalitet giver mening, bliver den et sted. Og hvorfor ikke begynde eftersøgningen på en palmeø, indbegrebet af det moderne menneskes drøm om paradis? Stedet er mere synligt når man er ledig og fremmed for det som her. Det er ikke gemt bag en sløvet opmærksomhed og tilvante forestillinger, og det er ikke bare baggrund for alle mulige gøremål. Det fremmede sted som man ankommer til, slår én lidt ud af kurs, tvinger én til at rokere en smule om på verden. Ikke bare intellektuelt eller emotionelt; det går også i kroppen på én, man er lidt ude af balance, desorienteret, lige nok til at man er ekstra opmærksom på hvad der foregår omkring én.

Whau, det lyder godt. Også selvom Hald Hovedgår ikke ligger på en palmeø og jeg i øvrigt har været der før; men hvor jeg glæder mig til denne weekend med kloge undervisere.

Citatet her er fra Dan Ringgaard: Stedssans, Aarhus Universitetsforlag 2010.