Lykken lyner

Dybt inde i junglen/

lyner lykken, tror jeg/

Den er en varm pistol/

i munden på en krokodille/

Ad tilfældige veje (: se PoesiPilot) sidder jeg så med digtsamlingen Shylas ansigt af en meget ung Martin Glaz Serup, som skriver til alle sider og alle sprog på én gang. Hvem er Shyla? Aner det ikke. På forsiden en skævt sammenbidt kvinde. Jeg opgiver hastigt at forstå ret meget, sådan da, og læser videre bare for sjov gennem forskellige stemninger:

Der er muldyr med i følget, de har parret sig med hestene, og nogle siger, også med elefanterne. Det er uheldigt; skeløjede dyr gennem morgenen, osende, solen er alt for skarp som kulden, og der er muldyr med snabler der bliver råkolde på vej op ad et bjerg der virker meget mindre nu.

Bogen er digterens debutbog fra 2002. Så hvis den overordnede forstå-trang tager overhånd kan der googles fx til her.