Lys, mørke og opera

Lysbarnet bli’r så bange at hun skriger/

-da viser Mørkebarnet alt sit mod/

hun holder ud til alle skygger viger./

Og se nu kommer Far og Mor til syne/

de indser det de ikke helt forstod:/

At to er én der under samme dyne./

De sidste strofer i forfatteren Cecilie Ekens billedbog Mørkebarnet, hvor vi må erkende, at lys og mørke er to sider af samme barn. Historien har en spændende handling og er desuden spændende for den voksne læser pga sin form: hvordan klarer forfatteren de formelle krav til en sonetkrans, og hvordan lyder det når linjerne hægtes sammen til sidst? Nu bliver det også spændende at høre den som opera: Mørkebarnet opføres i disse dage af Københavns Musikteater som en del af Copenhagen Opera Festival 2013.

Cecilie Eken: Mørkebarnet, illustreret af Malene Reynolds Laugesen. Forlaget Sesam, 2007.