Skriv i sandet

”Man bliver altid i godt humør af dig.” Moren smiler, hun ser udmattet ud, hun bryder sig ikke om turene til Rigshospitalet.

”Hvordan gik festen i går aftes?”

Ásla har alt det positive og gode lagret på stemmebåndene, sådan bør det være, hun er jo det raske barn.

”Sjovt, festlig, hyggeligt!” Hun finder på nogle historier og smiler.

Festen var hverken sjov, festlig eller hyggelig, men forældre får den information, de har godt af. – Ti noveller i en fortællekreds fra dagens Tórshavn om ti unge, som på skift ses udefra af de andre unge, og indefra. Forfatteren er fra 1974, men jeg blev grebet og tror på de unges historier. Bogen fik Nordisk Børnebogspris, som uddeles af Nordisk Skolebibliotekarforening, i 2011. Den er netop nu indstillet af Færøerne til den nye Nordisk Råds børne- & ungdomslitteraturpris 2013.

Marjun Syderbø Kjelnæs: Skriv i sandet, oversat fra færøsk af Hugin Eide. ePub produktion forlaget Torgard, 2012. Tegnsætningen er lidt besynderlig: ”Du er fandeme lækker.” havde hans sagt ind i hendes øre – jeg studser i læsningen.