Årets bedste e-bøger?

Komitéen for Årets Bedste Bogarbejde har udvalgt ”de bedste bøger” fra 2010 og vil sammen med grafiske designere fra Forening for Boghaandværk fortælle om det gode bogarbejdes design, æstetik og produktion. –Så i denne uge mødte jeg op på Københavns Hovedbibliotek i Krystalgade og hørte om Antikva og Grotesk, aldersbestandigt, syrefrit papir og sammenhængen mellem funktion og æstetik. Nu ved jeg også, at når en bog klapper sammen for næsen af mig, så jeg må knække den i ryggen for at få lov at læse, skyldes det dårligt boghåndværk. Hvilket alt sammen var både underholdende og lærerigt for sådan en som mig, der som regel lægger mere mærke til indholdet i bøgerne. Allermest interessant og overraskende var det dog at høre Christian Kaaber, antikvarboghandler og formand for komitéen, der også staver sit navn med dobbelt-a, fremhæve, at e-bogen nu også er velkommen! Det bliver spændende næste år at se, om der er kommet e-bøger mellem de nominerede, og hvilke kriterier komitéen vil lægge vægt på i bedømmelsen af dem. Den 27. februar er sidste frist for indstilling af bøger fra 2011.