Sproglig tilbagegang?

Det er ikke kun forfattere, der interesserer sig for sproget: Generelt bekymrer hun sig om den sproglige tilbagegang her til lands. ”Jeg synes, det er en gave, at vi kan blive ved at udfordre og udvide os selv rent sprogligt. Ellers bliver det hele simpelthen for småt. Nogle gange, når jeg hører unge – undskyld, hvis jeg lyder som en gammel hejre, jeg er kun 45 – synes jeg, sproget bliver så fladt”. Citat fra interview af Peter Nicolai Gudme Christensen med skuespiller Anette Støvelbæk i Politiken i går, den 10 april. Enig, og uenig. Sproglig fornyelse foregår i en evig strøm, der vist ikke udpræget udgår fra os over 45 eller over endnu mere. Selv hader jeg fx, når forkerte udtryk pludselig bliver rigtige, bare fordi tilstrækkelig mange bruger dem ”forkert”. Men vi har alle sammen brug for et sprog, der virkelig kan bruges til noget og ikke bare er fladt.