ÆØÅ

I hvert fald i alfabetet er det størrelsen, det kommer an på: se bare denne norske musikvideo på YouTube.

Dette og megen anden nyttig viden delte seniorforsker Pia Jarvad ved et arrangement i Dansk Forfatterforening i sidste uge om baggrunden for ændringer og justeringer af Retskrivningsordbogen.

Mælkeskandale fx er ikke med i bogen fordi det er et kometord: udgået af sproget lige så brat, som det opstod i det. Og godt nok er brugervenlighed et princip, men det er vores nordiske familiesammenhold også, og derfor er osse stadig ikke tilladt. I hvert fald ikke i ”det officielle Danmark,  som iflg. forordet er skoler og uddannelsesinstitutioner, forvaltningsmyndigheder inden for statstjenesten, den kommunale og amtslige forvaltning …” Hovsa. Når man slår op under ”amt” står der, som sandt er, at de 14 amter i 2007 blev afløst af fem regioner (og skønt måske mærkeligt er det korrekt iflg. tommelfingerregel: man skriver tal fra 1 til 10 med bogstaver og tal over 10 med tal).  Men amtslige forvaltninger eksisterer da vist ikke mere.